Az élet célja a fejlődés maga

Érezted már úgy, hogy az egész világ összeesküdött ellened? Hogy bármit is teszel, nem jutsz egyről a kettőre? Hidd el, ezzel nem vagy egyedül. Minden ember életében akadnak rosszabb napok és jobbak; és attól, hogy valaki nem panaszkodik folyton, még nem jelenti azt, hogy ő nyakig merül a mézescsuporban, míg te csak kívülről nyaldosod az üveget.


Mindig újabbnál újabb nehézségekkel kell szembenéznünk életünk során és ezen nem változtathatunk. Egy dolgot azonban tehetünk önmagunkért: változtassunk a helyzethez való hozzáállásunkon! A mai napon ennek kapcsán fogalmazódott meg bennem egy gondolat, amit gyorsan rímbe is foglaltam nektek. Az élet rendje címmel megtaláljátok a verseim menüpont alatt.

Az életben elénk gördülő nehézségek és akadályok nem ok nélkül kerülnek oda. Mindennek célja van, legyen szó egy jó időszakról vagy épp egy rosszról. Amikor a sors egy akadályt gördít eléd, jussanak eszedbe azok a pillanatok, amikben boldog voltál és reményekkel teli. Ezekből meríts erőt, állj fel, porold le magad és gondolj arra, hogy meg tudod csinálni! Számtalan problémát leküzdöttél már, ez is menni fog!
A sorsunk a mi kezünkben van, és igen, olykor akadnak az úton kisebb-nagyobb bukkanók, vagy akár egész Mount Everestek, amiket meg kell másznunk, ahhoz, hogy előrébb jussunk, de mennünk kell tovább. Minden leküzdött probléma egy-egy fejezet az élet nagy oktatókönyvében; egy lecke, amit ha elsajátítunk, egy újabb mérföldkőhöz érkezünk majd saját fejlődésünk útján.

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .